Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Το ξέρεις οτι είσαι δότης οργάνων ; Μάθε πως είσαι.


Με το ζόρι δωρητές οργάνων όλοι οι Έλληνες
Από 1η Ιουνίου 2013 με Νόμο που ψηφίστηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο (Νόμος 3984-2011 / ΦΕΚ Α 150-2011) και τον Νόμο αυτό τον έφερε η κυβέρνηση Παπανδρέου και ο καταπληκτικός αυτός κυριούλης Α. Λοβέρδος, ναι ναι, αυτός ο δεν πεθαίνουν κιόλας, Από την 1η Ιουνίου 2013 Όλοι οι Έλληνες πολίτες


θα θεωρούνται  Αναγκαστικοί δότες και όχι δωρητές οργάνων. Καλά διάβασες, σου έχω & τον Νόμο κάτω σε PDF να τον κατεβάσεις στον υπολογιστή σου να το βλέπεις & να καμαρώνεις για τους Έλληνες πολιτικούς μας.

Είσαι πλέον δότης και όχι δωρητής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με νόμο που πέρασε και ψηφίστηκε το 2011, στο 1ο Μνημόνιο, η αφαίρεση των οργάνων θα μπορεί να γίνεται από Νοσοκομεία, Ιδιωτικές κλινικές ή εταιρείες και όχι από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, που γινόταν μέχρι σήμερα, και μάλιστα χωρίς την συγκατάθεση των οικείων του ασθενούς ή την προηγούμενη γραπτή αίτηση του ιδίου προσώπου.

Η συγκεκριμένη διάταξη αποτέλεσε αφορμή για την παραίτηση του προεδρείου του ΕΟΜ και την έντονη δυσαρέσκεια των Γιατρών των ΜΕΘ, καθώς θεωρούν πως η χώρα μας θα αποτελέσει τροφοδότη οργάνων και ανθρωπίνων ιστών για όλο τον πλανήτη, ενώ το ανθρώπινο σώμα μετατρέπεται με την έννοια του Εμπράγματου Δικαίου σε πράγμα, επειδή κάποιο φυσικό ή νομικό πρόσωπο ασκεί πια κυριότητα σε αυτό.

Υποτίθεται πως ψηφίστηκε το 2011 για να ενημερωθεί ο κόσμος και αφού μας ενημερώσανε, τώρα πλέον είναι σε ισχύ και σε γνώση μας !

Στην περίπτωση λοιπόν που κάποιος δεν επιθυμεί τον τεμαχισμό του, θα πρέπει να εκφράσει με νόμιμες διαδικασίες την αντίθεσή του ! Αν δεν το κάνει, τον έσφαξαν, τον άδιασαν και επιστρέφουν στους συγγενείς το κουφάρι για την ταφή !

Πάλι καλά να λέμε...

Δηλαδή πόση ανωμαλία μπορεί να υπάρχει σε μια χώρα ; Σε όλες της χώρες του πλανήτη δηλώνεις αν θέλεις να είσαι δωρητής, ε στην Ελλάδα πρέπει να δηλώσεις ότι ΔΕΝ είσαι ! Αν δεν το δηλώσεις θεωρείται πως έχεις εικαζόμενη συναίνεση !
Τι είναι η «εικαζόμενη» συναίνεση ;
Είναι η νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει ότι όλοι οι πολίτες μιας χώρας θεωρούνται δωρητές και εν δυνάμει δότες οργάνων, εκτός αν έχουν δηλώσει εγγράφως το αντίθετο.

ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΩΡΗΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΝ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΡΝΗΤΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ

Ο Ε.Ο.Μ. συγκεντρώνει τὶς δηλώσεις τῶν πολιτῶν πού ἐκφράζουν τὴν ἄρνησή τους μὲ τὴ διαδικασία τοῦ ἄρθρου 9 πάρ. 3, πού προβλέπει ἔγγραφη δήλωση τῆς ἄρνησης.
Ἡ «ἀρνητικὴ δήλωση» ἡ ὁποία μπορεῖ νὰ ἔχει τὴ μορφὴ Ὑπεύθυνης Δήλωσης ἢ τῆς ἁπλῆς δήλωσης πού θὰ βεβαιώνεται τὸ γνήσιό της ὑπογραφῆς ἀπὸ ἁρμόδια ἀρχή, ἀποστέλλεται στὸν Ε.Ο.Μ. ταχυδρομικὰ ἢ μὲ φάξ, πρωτοκολλεῖται καὶ καταχωρεῖται σὲ σχετικὸ ἀρχεῖο.
Ἐπισημαίνουμε, ὅτι στὴ δήλωση θὰ πρέπει νὰ ἀναφέρεται ρητὰ ἡ ἄρνηση (π.χ. «σὲ περίπτωση θανάτου δὲν ἐπιθυμῶ νὰ ληφθοῦν τὰ ὄργανά μου πρὸς μεταμόσχευση») ἐνῷ θὰ πρέπει νὰ ἀναγράφονται τὰ ἑξῆς προσωπικὰ στοιχεῖα: 
Ὀνοματεπώνυμο, πατρώνυμο, ἀρ. δελτίου ταυτότητας / διαβατηρίου, ἡμερομηνία γέννησης, διεύθυνση κατοικίας μὲ Τ.Κ. καὶ τηλέφωνο ἐπικοινωνίας
Τὰ ἀνήλικα τέκνα συμπεριλαμβάνονται στὴν ὑπεύθυνη δήλωση τοῦ ἑνὸς γονέα, μὲ τὰ ὀνόματά τους καὶ τὴν ἡμερομηνία γέννησής τους.
Οἱ δηλώσεις θὰ πρέπει νὰ ἀποστέλλονται :
Ἐθνικὸς Ὀργανισμὸς Μεταμοσχεύσεων
Τμῆμα Προώθησης Δωρεᾶς Ἱστῶν & Ὀργάνων
Ἄν. Τσόχα 5, 11521 Ἀθῆνα
Φὰξ : 210 7255066
Μετὰ τὴν ἔναρξη ἰσχῦος τοῦ σχετικοῦ ἄρθρου (1/6/2013), θὰ ἀρχίσουν νὰ ἀποστέλλονται ταχυδρομικῶς οἱ σχετικὲς βεβαιώσεις σὲ ὅποιον ἔχει ἐγγραφεῖ στὸ ἀρχεῖο Ἀρνήσεων.

Τον Νόμο μπορείτε να τον δείτε ΕΔΩ
Και να τον κατεβάσετε ΕΔΩ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου